Цвітна капуста в духовці, під сирним соусом! Смачніша навіть від м’яса

Цвітна капуста в духовці, під сирним соусом, виходить настільки смачною, що просто пальчики оближеш. З будь-якого столу вона зникає в першу чергу, так як виходить навіть смачнішою від м’яса. Готується дуже легко і просто, тому відмінно підходить як для вечері, так і для недільного обіду.

Суцвіття цвітної капусти неймовірно смачні, ніжні, м’які. Гриби вносять свою родзинку і аромат. Сирний соус робить страву ще більш ніжною і апетитною. Під час запікання в усьому будинку такий аромат, що не передати словами.

Склад продуктів

  • 700 грам цвітної капусти;
  • 1,5 літра води;
  • одна чайна ложка солі;
  • 100 грам свіжих печериць;
  • одна столова ложка рослинної олії без запаху;
  • дві столові ложки панірувальних сухарів,
  • 1,5 склянки молока;
  • 30 грам пшеничного борошна;
  • 35 грам вершкового масла;
  • половина чайної ложки готової гірчиці;
  • мелений чорний перець, мускатний горіх, сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Цвітну капусту розбираємо на великі суцвіття: можна використовувати і заморожену.
  2. У каструлю наливаємо півтора літри води, додаємо одну чайну ложку солі і доводимо до кипіння.
  3. У киплячу воду відправляємо суцвіття капусти, варимо після закипання рівно 4 хвилини: більше варити непотрібно, інакше капуста стане м’якою.
  4. Заморожену капусту необхідно варити всього одну хвилину після закипання.
  5. Готову капусту відразу ж виймаємо шумівкою з окропу і викладаємо на тарілку.
  6. Шматочок твердого сиру натираємо на крупній тертці.
  7. Свіжі гриби промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими тонкими слайсами.
  8. На сковороду наливаємо одну столову ложку рослинної олії, викладаємо гриби і обсмажуємо їх до готовності.
  9. У кінці солимо і перчимо до смаку.
  10. Перекладаємо обсмажені гриби на дно форми для запікання, зверху розкладаємо зварені до напівготовності суцвіття цвітної капусти.
  11. Робимо сирний соус: на сковороду кладемо шматочок вершкового масла і чекаємо, поки воно розтане.
  12. Висипаємо в сковороду пшеничне борошно, швидко розмішуємо.
  13. Відразу вливаємо молоко (будь-якої жирності), перемішуємо дуже ретельно, щоб не було грудочок.
  14. Як тільки маса стане однорідною, висипаємо тертий сир.
  15. Розмішуємо, включаємо мінімальний вогонь.
  16. Додаємо в цю масу чорний мелений перець, мускатний горіх, готову домашню гірчицю, солимо до смаку.
  17. Все ретельно перемішуємо і відразу вимикаємо нагрів.
  18. Отриманим соусом заливаємо гриби і цвітну капусту.
  19. Зверху все посипаємо панірувальними сухарями і тертим сиром.
  20. Відправляємо форму з капустою в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 15-20 хвилин.
  21. Дивіться по своїй духовці: як тільки капуста зарум’яниться – можна діставати.

Смачного!

Джерело

Share